Asumisoikeuden siirto

Asumisoikeuden siirrolla tarkoitetaan muuttoa Hoas-asunnosta toiseen asukkaan muuttuneiden olosuhteiden vuoksi. Voit hakea asumisoikeuden siirtoa täyttämällä asumisoikeuden siirtohakemuksen, asumisoikeuden siirtohakemukset käsitellään aina ennen muita hakemuksia. 

Asumisoikeuden siirto hakemukseen on aina liitettävä todistus hakemisen perusteista, eikä hakemusta hyväksytä ilman riittäviä perusteita. Tutustu ohjeisiin ennen hakemuksen täyttämistä.

Voit hakea asumisoikeuden siirtoa seuraavilla perusteilla:

Asumisoikeuden siirtohakemus oikeuttaa yhteen asuntotarjoukseen

Asumisoikeuden siirtoa hakeville tarjotaan asuntoa yhden kerran kampusperiaatteen mukaisesti. Hoas takaa asunnon, muttei asunnon sijaintia tai tyyppiä. Mikäli haluat hakea asuntoa vain tietyiltä alueilta tai tietyn tyyppistä asuntoa ja et ole valmis joustamaan toiveistasi, on suositeltavaa hakea sisäistä siirtoa, ei asumisoikeuden siirtoa.

Jos et ota asumisoikeuden siirtohakemuksen kautta tarjottua asuntoa vastaan, hakemuksesi poistetaan, etkä voi enää hakea asuntoa asumisoikeuden siirtohakemuksella. Voit kuitenkin edelleen hakea sisäistä siirtoa. Huomioithan, että sisäisen siirronhakemukset eivät ole etusijalla muihin hakijoihin nähden emmekä voi taata asuntotarjousta.

Asumisoikeuden siirtohakemus ei päätä sopimustasi

Nykyinen vuokrasopimuksesi ei pääty itsestään vaan sinun on aina huolehdittava sen irtisanomisesta itse (poikkeuksena rajoitetun asumisajan päättyminen). Vuokrasopimuksen irtisanominen on tehtävä aina kirjallisesti joko täyttämällä irtisanomislomake, kirjeellä tai henkilökohtaisesti Hoasin palvelukeskuksessa. Irtisanomisaika on yksi kalenterikuukausi.

Rajoitetun asumisajan päättyessä, erotapauksissa ja kaveriasunnon asukkaan irtisanoutuessa uusi sopimus alkaa heti edellisen päätyttyä. Työharjoittelun/vaihdon ja ase- tai siviilipalveluksen päättyessä uusi sopimus voi alkaa joko samassa kuussa kuin velvoite muualla päättyy tai päättymistä seuraavan kuukauden alussa tilanteen mukaan. Mikäli asumioikeuden siirtoa haetaan raskauden vuoksi, pyritään tarjouksen ajankohta ajoittamaan niin, että asukas ehtii irtisanoa nykyisen vuokrasopimuksensa kalenterikuukauden irtisanomisajalla.