Sisäinen siirto

Sisäinen siirto tarkoittaa muuttoa Hoasin asunnosta toiseen Hoasin asuntoon (esimerkiksi yksiöstä soluhuoneeseen) ilman pakottavaa syytä. Sisäinen siirto on tarkoitettu asukkaille, jotka eivät ole oikeutettuja asumisoikeuden siirtoon, mutta haluavat vaihtaa Hoasin asunnosta toiseen. Sisäistä siirtoa voit hakea täyttämällä asuntohakemuksen. Hoasin asukkaat eivät voi vaihtaa asuntoja/huoneita keskenään.

Sinun tulee huolehtia nykyisen vuokrasopimuksesi irtisanomisesta itse muuttaessasi Hoasin asunnosta toiseen. Älä kuitenkaan irtisano vuokrasopimustasi ennen kuin olet saanut uuden asuntotarjouksen. Hoas ei ole velvoitettu tarjoamaan sinulle asuntoa, jos päätät irtisanoa vuokrasopimuksesi ennen kuin sinulle on tarjottu uutta asuntoa.

Puolison muutto asuntoon

Jos yksin yksiössä/kaksiossa yhdelle asuessa asukkaan elämäntilanne muuttuu, on puolison mahdollista muuttaa asukkaan kanssa samaan asuntoon. Puolison muutosta tulee mahdollisimman aikaisessa vaiheessa olla yhteydessä Hoasiin, ja toimittaa asuvan asukkaan tuore läsnäolotodistus ja opintosuoritusote tai opiskelutodistus. Puolison lisäys sopimusosapuoleksi vaatii aina Hoasin hyväksynnän sekä uuden vuokrasopimuksen. Yksiöön yhteiskeittiöllä tai kalustettuun yksiöön yhteiskeittiöllä ei ole mahdollista ottaa puolisoa asumaan.

  • Uuden kokoonpanon tulee täyttää uusi yhteinen asuntohakemus ja kirjoittaa hakemukselle hakevansa samaa asuntoa uudella kokoonpanolla.
  • Asunnossa jo asuvan tulee irtisanoa nykyinen vuokrasopimus ja ilmoittaa irtisanomisilmoituksellaan hakevansa samaa asuntoa uudella kokoonpanolla.
  • Hoas lähettää uuden asuntotarjouksen samasta asunnosta, mikä tulee vahvistaa normaalien käytäntöjen mukaan.
  • Hoas tarkistaa, että hakijat täyttävät Hoasin asukasvalinnan ja asumisoikeuden kriteerit. Jos tiedot ovat kunnossa, Hoas lähettää sähköpostilla vuokrasopimusvahvistuksen hakijoille. Mikäli Hoas asukasvalinnan tai asumisoikeuden kriteerit eivät täyty, eikä Hoas voi vahvistaa sopimusta uudella kokoonpanolla, perutaan asuntotarjous ja Hoas on yhteydessä hakijoihin.