Milloin saan asuntotarjouksen?

Hoasilla ei ole asuntohakemuksille jonotusnumeroita. Asuntoa tarjottaessa huomioidaan asunnon tarpeen kiireellisyys, hakijan varallisuus ja taloudellinen tilanne sekä asunnon odotusaika. Lukukausien alussa etusijalla ovat pääkaupunkiseudun ulkopuolelta muuttavat ensimmäisen vuoden opiskelijat. Näin ollen pisimpään odottanut ei aina ole automaattisesti ensimmäisenä tarjousvuorossa. 

Emme pysty antamaan arviota asunnon odotusajasta tai ajankohdasta, jolloin voimme lähettää tarjouksen hakijalle. Vuokratuissa asunnoissa on kalenterikuukauden irtisanomisaika, joten asuntotilanne on tiedossa Hoasilla vasta noin kuukautta ennen asuntojen vapautumista. Tämän vuoksi emme tiedä etukäteen milloin, kuinka paljon tai miltä alueelta asuntoja vapautuu.

Irtisanomisilmoituksia, asuntotarjouksia sekä tarjousten peruutuksia käsitellään päivittäin, joten myös asuntotilanne vaihtelee päivittäin. Pyrimme tarjoamaan asunnot heti niiden vapauduttua. Huomioithan, että asuntotarjous saattaa tulla hyvinkin lyhyellä varoitusajalla.

Asuntojen kysyntä vaihtelee eri vuodenaikoina. Lukukausien alussa kysyntä on suurimmillaan ja tarjolla olevat asunnot vuokrataan nopeasti. Useimpina vuosina loppukeväällä ja kesällä asuntoja vapautuu hakijamäärään nähden eniten. Valitettavasti Hoasilla ei ole mahdollisuutta tarjota asuntoa kaikille hakijoille.

Pyydettäessä Hoas huomioi nykyisen asuntosi irtisanomisajan. Sopivan asunnon vapautumisen odottaminen saattaa kuitenkin lisätä odotusaikaa.

Miten saan tarjouksen?

Asuntotarjoukset lähetetään sähköisen palvelun kautta. Saat sähköpostin joka sisältää linkin sähköiseen palveluun. Voit vahvistaa vuokrasopimuksesi allekirjoittamalla sen sähköisessä palvelussa ja toimittamalla Hoasille pyydetyt asiakirjat annettuun määräaikaan mennessä. Ilmoitamme sinulle sähköpostitse, kun olemme käsitelleet ja hyväksyneet vahvistuksesi.

Sinun tulee ilmoittaa hakemuksella sellainen sähköpostiosoite, jota luet säännöllisesti ja varmistaa, että Hoas on turvallisten lähettäjien listalla välttääksesi viestiemme menemisen roskapostikansioosi.

On hakijan vastuulla huolehtia siitä, että yhteystiedot ovat hakemuksella oikein ja ajan tasalla. Jos olet antanut Hoasille virheelliset yhteystiedot ja tästä johtuen et saa tietoa tarjouksesta lainkaan tai ajoissa, ei Hoas ole velvollinen tarjoamaan sinulle uutta asuntoa.