Soluasunnot

Soluasunnot ovat Hoasin edullisimpia ja nopeimmin saatavissa olevia asuntoja. Soluasuntoja on lähes jokaisessa Hoasin kiinteistössä Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa. Soluasunnossa voi asua koko opiskelujen ajan - ja vielä vuoden opiskelujen päättymisen jälkeen. Yhdessä opiskelemaan muuttavat kaverit tai sisarukset sekä kämppishausta toisensa löytäneet opiskelijat voivat hakea samaan Hoasin soluasuntoon. Soluasuntoon muuttavien asukkaiden tulee olla päätoimisia opiskelijoita. Jokaiselle asukkaalle tehdään oma vuokrasopimus omaan huoneeseen. 

Kenelle soluasunto sopii?

Soluasunto on hyvä vaihtoehto esimerkiksi opintojaan aloittavalle tai uuteen kaupunkiin muuttavalle opiskelijalle. Yhteisöllinen asuminen mahdollistaa uusiin ihmisiin tutustumisen. Voit myös toivoa kaveriasi samaan soluasuntoon.

Soluasunnoissa ei voi pitää lemmikkiä. 

Millainen soluasunto on?

Solut ovat huoneita jaetussa asunnossa. Soluasunnossa jokaisella asukkaalla on oma lukittava huone. Huoneiden koot vaihtelevat noin kymmenestä neliöstä kahteenkymmeneen neliöön. Soluhuoneen varustukseen kuuluu aina vaatekaappi. Perusparannusten yhteydessä huoneisiin lisätään usein myös oma jääkaappi.

Soluasunnossa asuu tavallisesti 2-4 opiskelijaa ja asunnot on jaettu pääsääntöisesti erikseen nais- ja miesopiskelijoille. Hoasilla on kuitenkin myös muutamia sukupuolineutraaleja soluasuntoja itä-Helsingissä ja länsi-Helsingissä.

Keittiö, wc ja kylpyhuone ovat yhteiset kaikille asukkaille. Keittiöstä löytyy jääkaappi, pakastin ja liesi. Soluasunnot vuokrataan kalustamattomina, mutta yhteistiloissa saattaa olla muiden asukkaiden kalusteita. 

Mitä soluasunnon vuokraan sisältyy? 

Jaetun asunnon vuokraan sisältyy aina vesi sekä sähkö. Ilmaisena lisäpalveluna käytössäsi on myös nettiyhteys. Suurimmassa osassa taloja on  sauna ja pesutupa, mahdollisesti myös kerhotila ja kuntosali.

Soluasunnot lyhyesti

Kenelle: Yksin hakevat
Sijainti: Lähes kaikissa Hoasin kiinteistöissä
Soluhuoneen vuokra: noin 250 - 440 euroa
Huoneen koko: noin 10 - 20 m2
Lemmikit: Ei lemmikkejä
Asumisaika: Koko opiskeluaika ja jopa vuosi opiskelujen päättymisen jälkeen. Opintojen päättymisen jälkeen Hoas tarjoaa solussa asuville mahdollisuuden käyttää 12 kuukauden vuokranantajan irtisanomisajan, mikäli asuminen on sujunut ongelmitta eikä muita esteitä pidennetylle irtisanomisajalle ole. Vuokralaisella on edelleen oikeus irtisanoa sopimus yhden kalenterikuukauden irtisanomisajalla.

Kämppisasunto

Kesäkuusta 2020 alkaen uusia kämppisvuokrasopimuksia ei enää tehdä

Kämppisasunnot ja soluasunnot ovat samanlaisia, mutta niiden sopimusehdot ovat olleet erilaiset. Kämppisasuntoa on aikaisemmin haettu tietyn kaverin kanssa ja kämppikset ovat voineet pitää asunnossaan lemmikkejä. Kaverin kanssa asunnon hakeminen onnistuu jatkossakin, mutta lemmikkejä soluasuntoihin ei voi ottaa.  Pyrimme tarjoamaan kaveruksille huoneita samasta soluasunnosta. Soluasunnoissa saattaa asua myös muita asukkaita. Kun haluat muuttaa soluasuntoon tietyn kaverin kanssa, kerro asiasta hakulomakkeen lisätietokentässä

Millaista soluasunnossa on elää?

Helsinkiläinen Richard jakaa asunnon Kumpulassa kahden kämppiksen kanssa. Lue blogijutusta Sulavasti solussa, mitkä ovat Richardin mielestä viisi parasta asiaa soluasunnossa asumisessa.

Videoilla pääset kurkistamaan jaettuihin asuntoihin Linnoituksentiellä. Pääset näkemään sekä asunnon että kiinteistön yhteisiä tiloja kuten saunat ja kuntosalin.